HOCKEYFOKUS

”BULAN” HAR VÄCKT LIV I ETT BRYNÄS SOM VAR DÖENDE, MEN VI SLIPPER INTE FBK

Brynäs var döende, uträknade och sjönk djupare och djupare ner i det hål som kallas kval? Playin? Playout? Meca? Ja, men ni vet vad jag menar. Man behövde en räddare i nöden, som anlände. Inte på en vit springare, mer på en skoter.

Bulan har verkligen styrt upp sitt Brynäs. Delarna som gjorde Luleå framgångsrikt tog han med sig, struktur, organisation och ett stenhårt jobb över hela isen. Niinimäki han inte ens försöka stava till backcheck innan han fick packa trunken. Målvakterna får bättre hjälp, backarna med och det har gjort att Brynäs hänger med i matcher tillräckligt länge för att hinna avgöra dom. Kvällens seger mot Färjestad var ytterligare ett styrkebesked. Men räcker det? Tyvärr så tror jag inte det.

Det som talar för FBK är rutinen, vanan från tuffa lägen och slutspelsrutinen. Jag tror att FBK reder ur det här och att vi tvingas stå ut med värmlänningarna även den här säsongens slutspel.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *