HOCKEYFOKUS

PÅSTÅENDE VS FAKTA – MIN VERSION

Som ni säkert har kunnat se så har Växjö under dagen valt att gå ut med det dummaste inlägg jag sett en elitförening gå ut med på bra länge. Man idiotförklarar fansen och använder statistik för att visa på hur fel fansen har. Men som vi alla vet, statistik är vad man gör det till. Så häng med här så ska vi gå genom Växjös syn på det hela.

Påstående strongemVäxjös backar är sämst i ligan och släpper igenom allt!

Faktastrong Växjöbacken Ilkka Heikkinen leder plusminustabellen bland alla backar i SHL. Att det dessutom är fyra Växjöspelare i topp fem bland alla spelare är dessutom en bonus.

Visst gör han det, men räknar man bort de två backar som ligger i topp är den bästa backen +1, därför man var tvungen att kasta in plusminus stats om forwards också för att sminka till sanningen lite. Så man kan säga att två backar gjort det bra, resten sisådär. Sen handlar väl kritiken till stor del om dom 4 sista matcherna också, så då är även han minus (-4).

Påstående strongemVäxjös målvakter släpper igenom 3-4 mål varje match och läcker som såll!

Cristopher Nihlstorp har ett snitt denna säsong på 2,5 insläppta mål. Stefan Steen har snittet 2,3.

Vilket resulterar i en IMPONERANDE tolfte plats för Nihlstorp bland målvakterna i GAA, Steen har bara gjort 9 matcher men hade hamnat 8a, bägge har en gigantisk räddningsprocent på 89. Sjukt hur bra dom har varit den här säsongen. Senaste 4 matcherna har man givetvis ett GAA på 4, så att det är ju ganska spot on av fansen där.

Stycket med massa teoretisk beräkning för att sopa över att man torskat fyra raka orkar jag inte ens gå in på, till och med jag tycker att det är för idiotiskt för att bemöta. Men konstaterandet att Sam Hallam är en cool katt ger ju ändå pluspoäng i min bok.

Det jag vill komma fram till är ganska enkelt. Växjö Lakers borde ta sina fans på allvar och bemöta dom med respekt. Att sitta och försöka hitta statistik som motbevisar kritik är så sjukt låg nivå och som ni ser ovanför, det är inte ens riktigt korrekt stats utan man har valt det som råkar passa.

Lev med att ni får kritik om ni torskar fyra raka, hade jag varit Växjösupporter hade jag på allvar övervägt att inte gå på fler matcher innan klubben kommer med en ursäkt till fansen. Fans brinner för sin klubb, fans vill se klubben vinna och lyckas. Förlorar man matcher så kommer kritiken, den kommer för att fansen älskar klubben, inte hatar den. Försök inte vända fansen emot er, då har ni dömt er själva till undergång.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *