HOCKEYFOKUS

ÖREBROS MARDRÖMSBESKED: POÄNGKUNGEN PÅ VÄG ATT LÄMNA FÖR KHL

Derek Ryan, Örebros och hela SHL:s poängkung förra säsongen rapporterades ha förlängt sitt kontrakt med Örebro för en tid sedan. Men nu är läget det motsatta. Det mesta talar för att Ryan lämnar Örebro och drar mot nya äventyr i KHL.

60poäng på 55 matcher blev Ryans makalösa resultat, han blev utsedd till MVP och var en starkt bidragande orsak till Örebros fantastiska säsong.

Men nu ska det vara väldigt nära en övergång till KHL för Ryan. Vilken klubb det handlar om är fortfarande lite oklart men Dynamo Moskva säger mina uppgifter från en källa med extremt bra insyn.

Örebro har meddelats om detta och det finns en buyout i det kontrakt som signerades inför förra säsongen och alltså fortfarande gäller. Det är naturligtvis inget klart förrän kontraktet är påskrivet och Ryan är ”helt klar” men mycket talar för att Ryan inte spelar i Örebros tröja nästa säsong.